Ademović: Pozivam međunarodnu zajednicu da rasporedi EUFOR ili NATO snage u Brčko Distriktu

16/04/2023
1 minuta čitanja

Kazao je da je ohrabren pristupom koji je danas prezentirao gradonačelnik Nišić

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Kemal Ademović boravio je danas u Brčkom, gdje se, zajedno sa ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem, sastao sa gradonačelnikom Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine Zijadom Nišićem.

Ademović je u uvodnom dijelu ukazao na važnost stabilnosti i sigurnosti Brčko Distrikta BiH, te je oštro osudio nove izjave Milorada Dodika i najave otcjepljenja bh. entiteta RS, pozvavši međunarodnu zajednicu da pošalje snage EUFOR-a ili NATO-a i pojača svoje prisustvo u Brčkom. Sve provokacije moraju biti odlučno zaustavljene jer mir i stabilnost nemaju alternativu, poručio je Ademović.


Zamjenik predsedavajućeg dao je podršku gradonačelniku Nišiću i uspostavi nove Vlade Brčko Distrikta BiH, kazavši da ona mora biti istinska promjena s drukčijom praksom upravljanja, programska i transparentna. 
Kazao je da je ohrabren pristupom koji je danas prezentirao gradonačelnik Nišić i da vjeruje da će građani novi pristup prepoznati i pozdraviti. Brčko Distrikt BiH nikada nije imao problem kada su u pitanju javni resursi, već u (ne)domaćinskom upravljanju tim resursima.
Idina vrh