Ademović sa predstavnicima KVZ Kosova – Inicirana saradnja gradova Sarajeva i Prištine

13/05/2022
1 minuta čitanja

Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajeva Jasmin Ademović razgovarao je danas u Vijećnici sa predstavnicima bošnjačke zajednice u Konsultativnom vijeću zajednica (KVZ) pri Uredu predsjednice Kosova, a tokom susreta inicirana je saradnja gradova Sarajeva i Prištine.

Predsjedavajući KVZ Agim Ferati, te članovi KVZ Senada Sagdati, Almedin Fejza, Sead Bardhi i Zijush Ahmeti su naveli da je cilj  njihove posjete BiH prisustvo na sjednici Upravnog odbora Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca. Razgovarano je o djelovanju te institucije i programskim ciljevima koje baštini.

Razmijenjena su mišljenja vezana za potrebu stvaranja uslova koji bi omogućili razvijanje saradnje bosanskohercegovačkih i kosovskih gradova, a čemu bitan doprinos može dati upravo bošnjačka zajednica na Kosovu.

Gosti su uputili poziv zvaničnicima Grada Sarajeva da posjete Prizren i Prištinu, gradove sa većom bošnjačkom zajednicom, u cilju uspostavljanja saradnje, prije svega na polju obrazovanja, kulture i sporta, saopćeno je iz Gradskog vijeće Grada Sarajeva. 

Idina vrh