Američki marinici sa bosanskim duhom​: Sarajevski policajci tri kilometra nosili čovjeka na leđima

06/09/2023
1 minuta čitanja

Na adresu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stigla je zanimljiva kojom se pohvalio i sam MUP KS-a na svojoj zvaničnoj Facebook stranici

Poruku prenosimo u nastavku:

– U moru informacija koje dolaze do vas želio bih vam prenijeti jednu vrlo lijepu vijest o vašim službenicima (policajcima).

Svjedok sam vrlo teške situacije na vodopadu Skakavac. U subotu 26.8.2023 u 18 jednoj osobi je teško pozlilo na pješačkoj stazi. Zvao sam Hitnu pomoć, koja je obavijestila policiju i GSS. Vozilo hitne pomoći je došlo do tačke do koje ide automobil, međutim osoba kojoj je trebalo ukazati pomoć je bila preko 3 km od te tačke i pripadnici hitne pomoći nisu išli dalje. Prva ekipa koja je došla do unesrećenog su bili vaši policajci Kemal i Nezir.

Njihov profesionalizam, smirenost i želja za pomoći su bili za svaku pohvalu. Kako je već bilo kasno, a pripadnici GSS-a nisu bili blizu, vaši policajci su s rečenicom:

‘‘Ne možemo čekati GSS, mrak i gledati čovjeka kojem je sve lošije i lošije‘‘ uzeli osobu i doslovno na leđima nosili prema tački gdje nas je čekala hitna pomoć. Čak su je utoplili svojom košuljom.

Njihova fizička sprema je bila impresivna, izgledali su kao američki marinici sa bosanskih duhom.

P.S. Osoba kojoj su pomogli je hitno operisana i trenutno se oporavlja, glasila je poruka.

Iz MUP-a KS-a su se ovim putem javno zahvalili hrabrim i odvažnim službenicima na odgovornom i humanom činu, stoji u objavi na Facebooku.

Idina vrh