Aplikacija ‘Parking Sarajevo’ dostupna i na Apple platformi

29/03/2022
1 minuta čitanja

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo od prošle sedmice Apple korisinicima omogućilo je korištenje aplikacije „Parking Sarajevo“, a na postojećoj aplikaciji za korisnike Androida su urađene značajne promjene.

Aplikacija omogućava brzo i efikasno plaćanje usluga parkinga u Kantonu Sarajevo putem kartičnog plaćanja.

– U novu verziju aplikacije dodali smo mnogo novih funkcionalnosti, poput pregleda aktivnih karti, pregleda karti koje su istekle, pregleda pojedinačnih karti, dijeljenja lokacije parkinga. U narednom periodu ćemo kroz redovna ažuriranja aplikacije na Android i Apple platformi dodavati razne funkcionalnosti i konstantno raditi na poboljšanju postojećih – ističu iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Korisnici kojima ističe parking, kao i kod SMS plaćanja parkinga, 15 minuta prije isteka parking karte dobit će notifikaciju o isteku parkinga.

Uskoro će se u funkcionalnosti aplikacije dodati i pregled parking zona, automatski odabir parking zone u zavisnosti od mjesta plaćanja parkinga, pregled zauzetosti mjesta na nekom parkingu putem kamera i senzora, plaćanje aplikacijom na zatvorenim parking mjestima i drugo.

Aplikacije se mogu preuzeti na linkovima: Android shorturl.at/lmuBI , Apple shorturl.at/lnrsO – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Sarajevodanas/FENA

Idina vrh