Brnabić o današnjem upadu dronova nad Srbijom: Ponovi li se, srušit ćemo ih sve

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je večeras da su iznad srbijanskih kasarni letjele strane bespilotne letjelice zbog čega su ranije danas dignuti MIG-ovi 29.

“Tako je, dronovi su snimili jednu poziciju u Kopnenoj zoni sigurnosti i dvije kasarne. O tome me izvijestio predsjednik Republike i dao nalog da se pojača zaštita u zraku, što je sada trajno stanje. Ako se ponovi, srušit ćemo sve letjelice. Ne bih davala više informacija, o tome će više reći predsjednik, kao i ministar obrane Miloš Vučević – rekla je Brnabić.

Podsjećamo, na području Merdara i u okolini Raške primijećeni su nepoznati dronovi koji su osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije zbog čega je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio podizanje aviona “MIG 29” da se unište te letjelice.

Vučić, koji je i vrhovni komandant oružanih snaga, naredio je da se sve neprijateljske bespilotne letjelice na teritoriji centralne Srbije budu momentalno uništene s ciljem spriječavanja daljih neprijateljskih aktivnosti.

Nedugo zatim, uočeni objekti napustili su zračni prostor centralne Srbije.

Vojska Srbije od utorka je, podsjetimo, “u stanju pripravnosti” i “podignuta je razina borbene spremnosti” zbog stanja na Kosovu, izjavio je srbijanski ministar obrane Miloš Vučević, navodeći da je to zapovijed predsjednika Aleksandra Vučića.