Brza akcija sarajevske policije: Pronašli i uhapsili dvojicu naoružanih pljačkaša

18/01/2023
1 minuta čitanja

Sarajevska policija noćas je uhapsila dvije osobe koje su sinoć opljačkale jednu prodavnicu, a kod njih je pronađena i droga.

Naime, jučer u 19:53 sati u ulici Hasana Sušića, općina Centar Sarajevo, dvije osobe su opljačkale “Konzum”.

Uz prijetnju pištoljem otuđile su određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja o mogućim izvršiocima, te da se nalaze u kući vlasništvo N.H. u ulici Panjina kula, općina Centar Sarajevo.

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres navedene kuće i pratećih prostorija, a pronađeni su S.H., rođen 1995. godine u Sarajevu i E.H., rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Također su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa pomenutim krivičnim djelom, a kod E.H. je pronađena i oduzeta određena količina opojne droge. Na kolovozu ulice Ismeta Mujezinovića pronađena je i izuzeta jedna kapa tzv. “fantomka”.

Noćas u 2:50 sati S.H. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo, a E.H., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i predati u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalistčku obradu nad njima.

Idina vrh