Čelnici albanskog kluba pretukli bivšeg igrača Borca zbog ugovora, pokrenut postupak pred FIFA-om

Sindikat profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine je pokrenuo postupak pred FIFA-inim sudom protiv albanskog kluba Kukesi u kojem traži zaštitu za Antu Živkovića.

Ante Živković (29) je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igrao u prošloj sezoni za Borac i Radnik, a od jula ove godine je bio član albanskog Kukesija.

No, kako tvrdi Sindikat profesionalnih nogometaša Bosne i Hercegovine, on je jučer doživio veliku neugodnost i bio je prisiljen potpisati raskid ugovora s albanskim klubom.

“Pomenuti nogometaš obratio se klubu pismom zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatom zarađenih plata. Klub je pozvao igrača na sastanak u toku jučerašnjeg dana, međutim umjesto da dobije informacije o isplati dugovanja prema njemu, igrač se suočio s jednom od najtežih situacija u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Naime, predstavnici kluba su Živkovića držali više sati u klupskim prostorijama, uputili su mu brojne prijetnje, uvrede, a sve je kulminiralo fizičkim napadom na igrača. Predstavnici kluba silom su natjerali igrača da potpiše raskid ugovora, onemogućivši mu da napusti prostorije kluba u suprotnom”, stoji u saopćenju Sindikata.

Kako je navedeno, Živković je nakon nekoliko sati uspio napustiti klupske prostorije, te se odmah uputio nazad u Hrvatsku, imajući u vidu da je njegova sigurnost bila pod velikim upitnikom.

“Dokazat ćemo da je igrač bio prisiljen da potpiše raskid ugovora, pokrenuti ćemo i postupke protiv klupskih predstavnika kako bi takve osobe trajno udaljili iz nogometa. Želimo naglasiti da je FC Kukesi dugi niz godina poznat kao klub koji se izuzetno loše odnosi prema igračima, krijući ugovore i anekse ugovora od igrača, kasneći s isplatama mjesečnih plata i drugih obaveza, a u ranijem periodu pokrenuli smo postupke za igrače Numana Kurdića i Tarika Isića protiv ovog albanskog kluba, upravo zbog prethodno navedenih činjenica”, saopćeno je iz SPF BiH.