Cetinje: Nakon eksplozije dva lica preminula, treće na operaciji

22/06/2024
1 minuta čitanja

Hirurg Peđa Milošević izjavio je danas da je na Cetinju u eksploziji bombe povrijeđeno petoro od kojih je dvoje zbog težine povreda preminulo – jedno u cetinjskoj bolnici, a drugo u Podgorici.

Milošević je za Tanjug rekao da je na cetinjsku hirurgiju dovedeno troje, dok je dvoje odvezeno privatnim kolima u Podgoricu.

Teško povrijeđeni Dragan Roganović je, kako kaže, preminuo u bolnici na Cetinju i pored velikih napora ljekara da ga reanimiraju.

Dvoje ostalih, među kojima je i kako kaže bakica, slučajna prolaznica, će se izvući, iako su prebačeni u Podgoricu, radi daljih analiza.

Naglasio je da su mu kolege rekle da je u Kliničkom centru Crne Gore u toku operacija Јovanovića kojem je eksplozija između ostalog raznela nogu. Prema njegovim riječima, svi povrijeđeni su mladi od 25 do 50 godina, osim bakice od oko 65 godina.

Roganović je, prema njegovim riječima, stigao u bolnicu u teškom stanju, bez vitalnih znakova života.

– Eksplozija mu je povrijedila pluća, glavu, oči. Bile su to povrede i krvarnje visokog stepena. Pokušali smo reanimaciju da ga vratimo u život. Intubirali ga, ubacili tubus i dali kiseonik. Pokušali manuelno masažom srca da ga vratimo u život. Međutim, povrede su bile takve da nismo uspjeli ništa da uradimo – kazao je on.

Što se tiče ostalih dvoje – momka Borozana povrijedili su ga šrapneli u vrat, noge, abdomen.

– Krvario je i zaustavili smo krvarenje. Mislim da smo ga u stabilnom stanju poslali u Podgoricu, ali smatramo da smo ga stabilizovali. Druga pacijent je prolaznik bakica od 65-66 godina, koja se ti slučajno našla i koje je pogodio šrapnel u glavu, u vrat i u ramena – rekao je on i dodao da je bakica u stabilnom stanju poslata u Klinički centar Crne Gore gdje smo je poslali da se provjeri da li ima intrakranijalno krvarenje ispod lobanje.

Kaluđerović koji je privatno prevezen u Podgoricu je, umro, a Јovanovića su sad uveli u salu i bore mu se za život, Takođe su veoma teške povrede, rekao je hirurg. Јovanović se nalazi u Kliničkom centru Crne Gore, povrijeđena su mu oba donja ekstremiteta, jedna noga mu je skoro raznesena.

– Ima veoma teške povrede grudnog koša – kazao je hirurg koji je podsjetio da se jutros na Cetinju se oko 9 sati osjetila snažna eksplozija koja je zatresla cijelu bolnicu.

– Sve čaše su skoro pale sa stolova. Mislili smo da je to neko miniranje puta. Međutim eksplodirala je bomba postavljena ispod automobila – dodao je on za Tanjug.

Prema nezvaničnim saznanjima podgoričkih medija, obojica stradalih u eksploziji bili su pripadnici škaljarskog klana.

Idina vrh