Ćiro dobio najdražu nagradu u životu pa zaplakao: Bojim se da je ovo moj zadnji govor

Legendarni trener i bivši selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević primio je nagradu za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije – “Vladimir Beara”, a čuveni stručnjak je sa suzama u očima poručio da je ovo vjerovatno posljednje priznanje koje je dobio.

Nagradu dodjeljuje Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj i nosi ime najvećeg golmana svih vremena na ovim prostorima, legendarnog asa Vladimira Beare.

Blažević je izrazio zadovoljstvo, no nije mogao suzdržati emocije.

“Znate da sam primio pregršt nagrada u životu, ali ova mi je najdraža. Uvijek sam kroz život mirio ljude, a mi smo svi s ovog podneblja dobar narod, samo katkad imamo budale koje nas vode. Hvala svima koji su imali refleks da me razvesele, u jednom sam teškom zdravstvenom stanju. Ja sam došao da vam potvrdim koliko mi je drago i koliko mi je stalo da se volimo i da se družimo i da se borimo svi jedan za drugoga”, rekao je Blažević koji se bori s teškom bolešću, pa je kroz suze dodao:

“Bojim se da je ovo zadnja nagrada koju ću dobiti u životu. Bojim se da je ovo i moj zadnji govor koji ću održati pred ovako eminentnim skupom, moj kraj se bliži. Uvijek sam kroz život mirio ljude, a mi smo svi s ovog podneblja dobar narod, samo katkad imamo budale koje nas vode.”

Blažević je od jula 2008. do decembra 2009. vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine do prvog plasmana u baraž u historiji, no u borbi za Svjetsko prvenstvo 2010. od Zmajeva je bolji bio Portugal.