Cvijanović: Orban razumije prilike i neprilike u BiH

20/08/2023
1 minuta čitanja

Očekujem da dolaze novi iskoraci u narednom periodu, kad je u pitanju infrastruktura, poljoprivreda, kao i aranžmani koje smo već započeli s njima

Sastanak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom bio je uspješan i konstruktivan, izjavila je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Cvijanović je naglasila da je “ovo potvrda naših prijateljskih odnosa, političkog razumijevanja, ali i naše opredijeljenosti da zajedno jačamo našu ekonomsku saradnju”.

Cvijanović je istakla da Mađarska ima razumijevanje za sve što se dešava u BiH.

– Nama je jako važna Mađarska. Naravno da je uvijek dobro da imate jednog takvog sagovornika. Ono što me posebno raduje jeste to što su oni prepoznali RS kao mjesto gdje može da se ulaže, mjesto gdje žele da jačaju svoje privredno prisustvo, ali i političku saradnju sa svima nama – navela je Cvijanović.

Cvijanović je naglasila da je “uvijek važno da u okviru EU imate ljude koji mogu da razumiju prilike i neprilike u okviru BiH”.

– Očekujem da dolaze novi iskoraci u narednom periodu, kad je u pitanju infrastruktura, poljoprivreda, kao i aranžmani koje smo već započeli s njima. Oni su pokrenuli veliku podršku poljoprivrednim proizvođačima RS, što posebno cijenimo. Svi ovi razgovori su bili o tome kako iskoračiti dalje i kako u narednom periodu produbiti ono što jeste definitivno potvrđeno i dokazano, a to je veliko prijateljstvo – rekla je Cvijanović.

Idina vrh