Dalija Konaković: Prihvatili su lažni narativ da sam službenica “dedždžala/antikrista”

Dalija Hasanbegović – Konaković, novinarka Al Jazeere Balkans oglasila se još jednom na društvenim mrežama o prijetnjama koje dobija.

Njenu poruku prenosimo u cijelosti:

– Beskrajno vam svima hvala za ogromnu podršku. Iskreno ste me zapanjili i potvrdili da nas i dalje ima puno više civilizovanih i normalnih nego nasilnika koji smatraju da im je baš sve dopušteno.

Hajka na mene ulazi u petu godinu. I postala je vrlo brutalna jer nakon 48 mjeseci laži, montaža i pravljenja mete od mene uspjeli su me potpuno dehumanizirati u glavama tih “sljedbenika” toliko da ljudi sasvim slobodno, pod svojim imenom pišu neprihvatljive javne komentare ili šalju takve poruke.

Oni su prihvatili lažni narativ da sam ja službenica “dedždžala/antikrista” kako su me u svojim konstrukcijama označili i napad na mene pretpostavljam da smatraju časnom metodom u borbi protiv đavola.

U svoje laži uključuju moju sestru, njenu porodicu pa čak i mog oca koji je poginuo prije 33 godine. Ne postoje granice.

I dok mi se stomak okrene kad pročitam gadosti i uvrede zaluđenih “sljedbenika”, oni su samo simptom. Uzrok i krivci su oni koji od mene prave metu već četiri godine. Moć i osjećaj nedodirljivosti im je omogućilo naše pravosuđe, napisala je na Twitteru.

Podsjećamo Dalija Hasanbegović-Konaković, je prije nekoliko dana na Twitteru objavila zastrašujuće prijetnje koje je dobila na društvenim mrežama. Ona je već neko vrijeme meta govora mržnje te cyber nasilja.