Direktorica FK Sarajevo ugostila Schmidta

10/06/2022
1 minuta čitanja

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt posjetio je Fudbalski klub Sarajevo i sastao se s direktoricom Ajlom Alimanović.

Direktorica, koja je prije nekoliko mjeseci preuzela tu funkciju u FK Sarajevo, ugostila je Schmidta i uručila mu poklon, dres Bordo kluba s brojem 17.

Alimanović je na svom Instagram profilu objavila fotografiju s visokim predstavnikom u BiH i poručila da je bilo razgovora o problematici investiranja u infrastrukturu.

“Jutros smo na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase ugostili gospodina Christiana Schmidta. Čestitali smo rođendan njegovom klubu TSV Obernzenn koji slavi 100 godina postojanja”, napisala je Alimanović.

Direktorica FK Sarajevo je najavila i prijedlog modela za stadion Koševo koji bi trebao pratiti one iz modernih evropskih zemalja.

“Ovo je bila odlična prilika da razgovaramo o problematici investiranja u sportsku infrastrukturu i mogućim rješenjima zajedničke gradnje sa lokalnom zajednicom. Bez privatnog kapitala teško da se može razvijati i sportska infrastruktura. Model koji ćemo mi predložiti za Koševo je već dugo godina prisutan u svim modernim i razvijenim zemljama Evrope i svijeta”, zaključila je direktorica Bordo kluba.

Idina vrh