Dosje Osmica – Kraj Velikog NarkoBosa koji je uspio biti direktor OSA BiH

31/10/2022
minuta čitanja

piše: Slobodan Vasković

1.

Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH, trebalo bi da ode i sam se preda Tužilaštvu BiH.

2.

Osmica, NarkoBos, koji je šefovao opakom, ubilačkom, nasilnim kartelu; Informant brojnih drugih narkodilera; “Suvlasnik” NarkoGrupe Bojana Cvijetića, najopasniji je i najopakiji NarkoBos u BiH i jedan od najjačih i Regionu.

3.

Najpravilnije je reći – bio, jer je najveći dio njegove moćne organizacije koja je, bukvalno, žarila i palila kako BiH, tako i značajnim dijelom Evrope, iza rešetaka ili, pak, u kućnom pritvoru.

4.

Osmica je satjeran uza zid i teško da više ima kud nakon hapšenja Admira Arnautovića Šmrka, nakoridlera sa značkom OSA, i jednog dijela njegove grupacije, koji je bio strah i trepet u Sarajevu.

5.

Šmrk, kojeg je štitila i Diana Kajmaković, teško korumpirani tužilac Tužilaštva BiH, dilao je heroin, kokain, sve druge vrste opijata, radio velike narkoposlove van granica BiH, ali i učestvovao u paljevinama objekata svih onih koji su smetali Osmici.

Šmrk je krivac za, najmanje, 90 posto paljevina u Kantonu Sarajevo.

6.

Uhapšeni su I njegovi najblići saradnici Adnan Maglić i veoma opasni Admir Kadić Garo.

7.

Međutim, padom (hapšenjem) Elvisa Keljmendija, jednog od najbližih saradnika Osmice, u potpunosti se odmotalo klupko zločinaca koji su privatizovali OSA BiH i koristili je za narkoposlove i poneko ubistvo protivnika, a državu ostavili bez bezbjednosne agencije.

Veoma bitno je i hapšenje Adija Nukića glavnog nasilnika Keljmendija i Denisa Stojnića koji je završio u pritvoru prije par dana.

8.

Elvis Keljmendi je, relativno, mlad i shvatio je da mu manja kazna u zamjenu za informacije Tužilaštvu, u potpunosti odgovara, nakon čega dolazi do raskrinkavanja dijela Osmicinih najbližih saradnika u FUP, kao što je Ibro Bešlija, Glavni inspektor.

9.

Tu su još Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije, Nermin Šehović, šef detašmana u Zenici, te uhapšeni inspektori iz MUP Kantona Sarajevo  Amer Selak i Bojan Simić.

10.

Sve to izazvalo je pravu paniku i ogroman strah u redovima Osmicine Narkoorganizacije, a tragikomično je što je Šehović pobacao svoje telefone. To će mu baš pomoći.

11.

Osmica više nema kud – ima samo jedan put, direktno u pritvor, procesuiranje, pa zatvor, a ja ću da podsjetim da je malo ko vjerovao u činjenice koje sam objavljivao kada sam počeo sa “raspakivanjem Osmice”.

12.

U tekstu: “Osman Mehmedagić Osmica je Veliki NarkoBos; NarkoRadovi direktora OSA BiH sa Elvisom Keljmendijem, Cvijetićem…”, objavio sam Skajprepisku Aleksandra Nikolića (bio mjesecima u pritvoru i jedini koji nije ništa priznao) i Zlatana Ćuka.

13.

U tom tekstu sam objavio da je i Robert Ristić, inspektor SIPA, pripadnik NarkoKlana.

14.

O svemu rečenom svjedoče i komunikacija između Nikolića i Ćuka u kojoj Nikolić prvo navodi da će zvati inspektora Roberta Ristića, svog igrača iz SIPA kako bi od njega zatražio mišljenje oko mogućnosti dešifrovanja Skaj aplikacije.

15.

Ćuk pita da li je slao “Elvisa Keljmendija kod 8”, na šta mu Nikolić odgovara da jeste.  

Potom Nikolić kaže da je “8 rekao Keljmendiju da se mora imati kod, da se bez koda ne može, kao i lokacija na kojoj se Skaj-telefon najduže nalazio”.

Sagovornik mu odgovara da je to odlično, da nema razloga za brigu, a potom Nikolić izgovara ključnu rečenicu koja direktno uvezuje Cvijetića i Mehmedagića: “Crveni ne brine ništa, a on je sa Osmicom na direktnoj vezi”!

“Crveni” je na Skaj aplikaciji kodno ime Bojana Cvijetića. Njegovo drugo kodno ime, jer je imao više Skaj telefona, je “Baš Čelik”.

16.

Konačni udarac Osmici je hapšenje Denisa Stojnića, kuma Elvisa Keljmendija, kojem je direktor OSA BiH, u svojoj kancelariji izdavao naređenja, što je, nakon što sam to objavio, neinteligenti Stojnić i javno potvrdio.

17.

Priznao je sve o susretima i dogovorima u Osmicinoj kancelariji, čak i da je njegov doušnik! Nije javno jedino priznao da su on i Keljmendi organizovali paljevine, postavljanje eksploziva i prebijanja; Nije, jer ga nisu ni pitali; Da jesu, ta masa bez mozga bi i to javno priznala.

18.

Osmica bi se nekako mogao “vaditi” da mu je Stojnić doušnik, ali nikako da su mu svi navedeni doušnici. 

To su njegovi najbliži saradnici u NarkoGangu koji je vodio.

Osmica je gotov, sada je pitanje tehnike kada će ga uhapsiti. Na slobodi je još NarkoGeneral Siniša Kostrešević, direktor Policije RS, koji je, uz Osmicu, najviše pozicionirani funkcioner bezbjednosih snaga u BiH. Trebalo bi da je i on, zajedno sa Osmicom, na redu za hapšenje, jer Tužilaštvo BiH posjeduje sve dokaze o njegovim narkoposlovima, brojnim, bezočnim. (nastaviće se)

Idina vrh