Dženan Uščuplić četvrti put postao trener Sarajeva, iduće sedmice ide na četvrti trofej

12/05/2022
1 minuta čitanja

Nakon što je Aleksandar Vasoski podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Fudbalskoj kluba Sarajevo, na njegovo mjesto je došao Dženan Uščuplić.

Makedonski stručnjak je nakon remija sa Željezničarom na stadionu “Asim Ferhatović Hase” (1:1) konstatovao da je “došao s najboljim namjerama u težak klub”, te je preuzeo odgovornost za rezultatske neuspjehe i podnio ostavku.

Čelnici Bordo tima su morali odmah reagovati i pronaći njegovog nasljednika s obzirom da im je utakmica sezone – finale Kupa protiv Veleža već u idući četvrtak.

Izbor je pao na Dženana Uščuplića koji je pravi magnet za trofeje kada je FK Sarajevo u pitanju.

“Upravni odbor FK Sarajevo smatra da je imenovanje gospodina Uščuplića, trenutno najbolja i najlogičnija opcija, posebno imajući u vidu činjenicu da se finale Kupa BiH igra za 7 dana. On je neko ko je ranije kroz karijeru već sarađivao sa većinom fudbalera u trenutnom kadru i odlično poznaje ekipu.

Stručni štab prvog tima još će činiti Vučina Šćepanović i Almir Seferović”, saopćeno je s Koševa.

Ovo će 46-godišnjem Uščupliću biti četvrti put da sjeda na klupu kluba s Koševa kako bi “ugasio požar”. U prethodna tri puta to se pokazalo kao veoma uspješna odluka čelnika Sarajeva.

Uščuplić je u aprilu 2014. naslijedio Roberta Jarnija i osvojio Kup BiH. Potom je u aprilu 2015. godine naslijedio Mehu Kodru i osvojio titulu prvaka BiH, a u maju prošle godine je naslijedio Vinka Marinovića i osvojio još jedan Kup BiH.

Da li će osvojiti i četvrti trofej iz isto toliko mandata na klupi Sarajeva, saznat ćemo u četvrtak nakon susreta protiv Veleža u finalu Kupa BiH u Zenici.

Sarajevodanas/fena.ba

Idina vrh