Helez: Nevjerovatno je da je Komšiću problem što je povećan budžet za 90 miliona KM za OS BiH

21/03/2023
1 minuta čitanja

Predsjedništvo BiH je usvojilo Nacrt Budžeta sa dva glasa “za” Željke Cvijanović i Denisa Bećirovića te jednim protiv Željka Komšića koji nije dao zeleno svjetlo jer, kako je naveo, nisu predviđena sredstva za modernizaciju odnosno opremanje Oružanih snaga BiH.

No, iz kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića za Klix.ba su samo kazali da to nije tačno.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez za Klix.ba je kazao kako mu je nevjerovatno da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić odbio glasati za budžet iako su značajno povećana sredstva za Oružane snage BiH i to za skoro 100 miliona KM.

“To je nevjerovatno. Pa kada je bio ministar iz redova DF-a Sifet Podžić, moj prethodnik, kojeg izuzetno cijenim i poštujem, ni marke nije povećan budžet OS BiH, čak je dva puta smanjen. 

Komšić je bio član Predsjedništva BiH, a marke nije bilo povećano. Sada je problem što je povećano preko 90 miliona KM za OS BiH. Prvi put u postdejtonskoj BiH da je povećan budžet OS BiH i to za veliku sumu novca. Nema stavke oprema, to ide u kompletu za OS BiH i mi raspoređujemo.

Nije mi jasno čime se bave… Ovo je za cijelu državu, treba svima da je na ponos da Oružane snage imaju povećan budžet”, rekao je Helez.

Idina vrh