Helez u Turskoj, sastanak s Gulerom i razgovori o modernizaciji Oružanih snaga BiH

24/07/2023
1 minuta čitanja

Sajam IDEF 2023 jedan je od najznačajnijih sajmova vojne industrije u tom dijelu svijeta, koji se održava svake druge godine

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je otputovao u Tursku, gdje će posjetiti 16. međunarodni sajam vojne industrije (IDEF 2023), koji se od 25. do 28. jula održava u Istanbulu.

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, na čelu s Helezom, održat će sastanak i s ministrom nacionalne odbrane Republike Turske Jašarom Gulerom (Yaşarom Gülerom), na čiji poziv Helez i dolazi na sajam IDEF.

Sastanak s turskim kolegom, kao i posjetu sajmu IDEF, delegacija MO i OS BiH će iskoristiti za razmatranje različitih modaliteta aktuelnih i budućih projekata modernizacije Oružanih snaga BiH, u kojoj prijateljska i partnerska Turska inače ima značajnu ulogu.

Sajam IDEF 2023 jedan je od najznačajnijih sajmova vojne industrije u tom dijelu svijeta, koji se održava svake druge godine. Ove godine se očekuje hiljade izlagača iz cijelog svijeta, koje će na sajmu posjetiti više od 400 različitih poslovnih, vojnih i političkih delegacija, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH. 

Idina vrh