Instalacija koja zadivljuje svjetlošću i dizajnom u Visokom

09/08/2023
1 minuta čitanja

U povodu otvorenja novog branda i s ciljem obogaćivanja turističke ponude grada, Metallon d.o.o. je poklonio svome gradu dekorativnu metalnu svijetleću konstrukciju dužine 20 metara

Postavljena je na šetnici od Doma Zdravlja prema sportskoj dvorani, a ova izvanredna umjetnička kreacija postaje nova atrakcija grada. Inspirirajući i jedinstveni oblik konstrukcije budi znatiželju prolaznika i poziva na zajedničko divljenje ljepoti svjetlosne igre.

Gradonačelnik Visokog, Mirza Ganić, s ponosom je prihvatio ovaj dar Gradu Visoko, koji svijetli gradskom šetnicom. “Ova metalna svijetleća konstrukcija je ujedno i dar građanima i simbol saradnje između privatnog sektora i lokalne zajednice. Zahvaljujem se firmi Metallon d.o.o. i Kenanu Agiću na ovom predivnom poklonu i doprinosu gradu”, izjavio je gradonačelnik Ganić.

Uz novu kreativnu inicijativu, firma Metallon d.o.o. širi svoje horizonte, donoseći metalne svjetleće oblike i formu na gradsku šetnicu.

“Metallon Lighting” predstavlja inovativnu ekstenziju već dobro poznatog branda Metallon i Stepenice.ba, koji je osvojio srca svojih klijenata svojim vrhunskim dizajnom i izradom unikatnih ograda i stepenica.

“Metallon Lighting” predstavlja našu strast za konstantnim stvaranjem nečeg novog, a to smo sada učinili izvanrednim metalnim proizvodom koji je obogaćen led rasvjetom i stvara jednu posebnu svjetlosnu ćaroliju. Ova nova inicijativa omogućuje nam da istražimo umjetničke mogućnosti svjetla i dodamo novu dimenziju privatnim i gradskim pejzažima”, izjavio je direktor Metallon-a gospodin Kenan Agić.

Da je projekat uspio, pokazuju i brojna pozitivna mišljenja građana Visokog, te fotografije i video zapisi koji se objavljuju na društvenim mrežama upravo sa ovog mjesta.

Idina vrh