Irfan Čengić o Kenanu Magodi: Kao zastupnik se vodim onim što je Tužilaštvo izdalo

10/03/2023
1 minuta čitanja

Irfan Čengić (SDP) bio je gost u emisiji na Televiziji Sarajevo.

Aktivistkinje, među kojima su pojedine i članice SDP-a, jučer su održale protest ispred sjedišta SDP-a zbog najave da će Kenan Magoda biti kandidat ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Aktivistkinje su Magodu dovodile u vezu sa nasiljem u porodici. Stoga je nezaobilazno bilo postaviti pitanje – je li sporan izbor Kenana Magode u Vladi Kantona Sarajevo?

Irfan Čengić je na to pitanje odgovorio riječima:

“Kada je u pitanju izbor ministra kulture i sporta, tu trebamo gledati tri aspekta. Prvi je njegov dosadašnji rad i ono što očekujem od tog ministra. Ja zaista vjerujem da će on biti odličan ministar. Prezadovoljan sam time kako je radio svoj posao u Turističkoj zajednici, a i kakve je sportske menadžerske rezultate postizao kada je Rukometni klub Bosna igrao polufinale EHF kupa, kao i izvršni direktor SFF-a.

Dakle, to je njegova profesionalna karijera. Kada govorite o slučaju optužbi za nasilje u porodici, tu ja moram reći da to nisu optužbe stare dva mjeseca.

Te iste optužbe su se pojavile kada je on imenovan za direktora Turističke zajednice. Ja sam ga tada nazvao i pitao da mi kaže što ima o tim optužbama.

Što se mene lično tiče, ja nemam razloga da vjerujem ni Kenanu Magodi, a ni Dinki Hasičić, njegovoj bivšoj supruzi. Nemam razloga da vjerujem nijednoj strani priče. Ono čime se ja mogu voditi kao zastupnik i kao neko ko je iz te pravne branše, to je ono što je Tužilaštvo izdalo.

Ono je izdalo obustavu postupka zbog nedostatka dokaza. Objavili su i to da navedena gospođa nije htjela svjedočiti“, rekao je Čengić.

Idina vrh