Islamic Relief – Nakon dvije godine nastavljena organizacija humanitarnih iftara

23/04/2022
1 minuta čitanja

U Sarajevu je sinoć, 21 dana mjeseca ramazana, upriličen humanitarni iftar kojem je prisustovalo više od 600 osoba.

Nakon dvije godine pauze zbog pandemije Covid-19, humanitarna organizacija Islamic Relief je ovim iftarom nastavila dugogodišnju tradiciju organizacije humanitarnih iftara kojima je cilj prikupljanje sredstava za hranu najugroženijima u BiH, ali i za gladne u Jemenu, Afganistanu, Siriji, Nigeru, Maliju, Malwiju. 

Kako navode iz Islamic Reliefa, iftarski program su prigodnim obraćanjem uveličali Edhem ef. Čamdžić i hafiz Nedim Botić. 

U obraćanju Edhem ef. Čamdžić, bivši muftija Banjalučki, je pohvalio dugogodišnju izuzetno dobru saradnju između humanitarne organizacije Islamic Relief i banjalučkog muftijstva u vidu pomoći za povratnike u svim mjestima i gradovima  koji pripadaju ovom muftijstvu. 

Hafiz Nedim Botić je zahvalio svima koji su svojim dolaskom pružili podršku ovom apelu i darovali ono najvrijednij,e a to je svoje vrijeme.

Istakao je koliko je važno iskazati zahvalnost na blagodatima koje uživamo poput hrane, zdravlja, slobode, vremena i sl.

 – Sve ono što mi podrazumjevamo kao normalno za milione ljudi, djece i žena predstavlja nedosanjani san. Pružena ruka osobi u nevolji  ostaje zapamćena – kazao je Botić. 

Apel „ramazanski paketi hrane“ će trajati do kraja mjeseca ramazana. Sva prikupljena sredstva će bit utrošena za kupovinu hrane i pomoć najugroženijima u BiH i inostranstvu.  

Humanitarna organizacija Islamic Relief poziva sve zainteresovane osobe i kompanije da na najbolji način, činjenjem dobra drugima iskoristimo preostale dane odabranog mjeseca.  

Apel za hranu može se  podržati i donirati dvije konvertibilne marke pozivom na broj telefona 17052,  uplatom na žiroračun organizacije Ziraat Bank BH – 186 000 107 243 4061 

Primalac je Islamic Relief Worldwide Engleska Sarajevo, a adresa je Jukićeva 75, Sarajevo 

Svrha uplate: ramazanski paketi hrane, te kontakt broj ili email ukoliko osoba želi  biti informisani o  projektima i radu. 

Cijena jednog paketa hrane iznosi 50 KM. 

Idina vrh