Iz MUP-a RS potvrdili : Zbog Skya planirano ubistvo tužioca Čampare, pronađen snajper

28/10/2022
1 minuta čitanja

avaz.ba

Direktor Policije RS Siniša Kostrešević rekao je kako je MUP RS od Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zaprimio saznanja da je neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje Sky aplikacije preuzeo konkretne aktivnosti na organizaciji ubistva tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare.

Kostrešević je tako potvrdio pisanje “Avaza”. Podsjetimo, ranije smo objavili kako su pripadnici SIPA-e pretresli zatvor u Vojkovićima zbog saznanja da su pritvorenici planirali ubistvo tužioca koji radi na Sky predmetima. Na jednoj od lokacija na Sokocu, pripadnici MUP RS po nalogu Suda BiH pronašli su oružje, tačnije jedan snajper i jednu automatsku pušku.

– Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje “Sky” aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH – rekao je Kostrešević za ATV i dodaje:

– Isti izvor ukazuje da ista grupa pritvorenika priprema i ubistvo neimenovanog načelnika Policije iz Banjaluke. Nalaže se svim Upravama da preduzmu pojačane mjere i aktivnosti na svome području, te u slučaju dolaska do korisnih informacija odmah obavijeste Upravu za organizovani i teški kriminalitet.

Idina vrh