Iz RS-a stižu nove prijetnje – “BiH će biti dejtonska ili je neće biti, vi birate”

23/07/2023
1 minuta čitanja

Dejtonska BiH ne ugrožava građanska i pojedinačna prava, ali garantuje političku ravnopravnost njenih konstituvnih naroda, rekao je Kovačević

Radovan Kovačević, delegat  u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, poručio je danas kako “BiH može biti dejtonska ili je neće biti”.

Zasmetale su Kovačeviću izjave člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, pa je odlučio razviti svoju teoriju o “dejtonskoj BiH”.

Govorio je Kovačević o pravima Srba, Hrvata i Bošnjaka, a onda je na kraju zaprijetio da Bosne i Hercegovine neće biti ukoliko ne bude dejtonska.

– Pojedinačna i građanska prava su, na osnovu Ustava BiH, jednaka za sve, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

S druge strane, isto tako na osnovu Ustava BiH, postoje zagarantovana politička i kolektivna prava po kojima Srbi, Hrvati i Bošnjaci, bez obzira na njihovu brojnost, kao konstitutivni narodi moraju biti ravnopravni.

Dejtonska BiH ne ugrožava građanska i pojedinačna prava, ali garantuje političku ravnopravnost njenih konstituvnih naroda.

Licemjeri koji se lažno pozivaju na Dejton i tobože brinu o pravima pojedinca, u stvari se zalažu za dominaciju jednog naroda nad drugima i za rušenje dejtonske BiH. BiH može biti ili dejtonska, ili je neće biti. Vi birate, rekao je Kovačević.

Idina vrh