Izetbegović – Kavalec: Što prije donijeti odluke kojim bi se CIK-u BiH doznačila neophodna sredstva

13/05/2022
1 minuta čitanja

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se danas sa šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec. Na sastanku je razgovarano o predstojećim Općim izborima, s posebnim fokusom na potrebu osiguravanja finansijskih sredstava za njihovu organizaciju i održavanje.

Zajednički je istaknuto da Vijeće ministara BiH treba što prije donijeti potrebne odluke kojim bi se Centralnoj izbornoj komisiji BiH doznačila neophodna sredstva, te da su bilo kakve opstrukcije pri donošenju tih odluka neprihvatljive.

Ambasadorica Kavalec je pozdravila angažman SDA pri usaglašavanju paketa mjera za unapređenje integriteta i transparentnosti izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, kao i podršku setu zakona koji se odnose na ispunjavanje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Također je razgovarano o učešću i ulozi žena u politici, te o realizaciji projekata koji za cilj imaju veću zastupljenost žena i unapređenje njihovih kompetencija – saopćeno je iz SDA.

Prethodni tekst

Trogodišnje dijete utopilo se u rijeci Buni kod Blagaja

Sljedeći tekst

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je Sporazum za sufinansiranje uređenja kompleksa Stojčevac sa direktorom Kantonalne Javne ustanove za zaštićena prirodna područja Asadom Jeleškovićem.

Idina vrh