Jasni pokazatelji velike panike u SDA zbog odlaska u opoziciju

Slušati i gledati Faruka Kapidžića na n1, ozbiljnom gledatelju biće kristalno jasno zašto je SDA zrela za opozicije i da im je u toku raspad po šavovima. Slušati ga kako brani Sekinu diplomu i kako moli SDP da izda principe “Trojke”, pokazalo je ucviljenost gubitnika iz Mehmeda Spahe i koliko im je teško što se raspada “praškasta kula” koju su gradili zadnjih godina Bakirovi oslonci.

Sad tek možemo pretpostaviti kakva je panika nastala, recimo danas, kad su saznali da im i taj treći, zasada, nepoznati mandat u Domu naroda FBIH, izmiče iz ruku. Brani “dia” i svoj naučno-fantastični aerodrom u Visokom, iako su piloti tu ideju nazvali sumanutom. Pljuje “dia” i po Gabrijelu Eskobaru, američkom diplomati koji ima zadatak da ispred administracije SAD pomogne našoj zemlji da stane na zelenu granu, a naravno da se Kapidžiću i njegovim mentorima nimalo ne sviđa Eskobarova odlučnost da se raščisti sa narkomafijom i korumpiranim službenicima u policiji, pravosuđu i obavještajnoj zajednici.


Za svoj nastup dobiće pohvale od Seke, Asima i Osmice, ali nikad lošiji izborni rezultat SDA u Kantonu Sarajevo, je pokazatelj ozbiljnosti njihove liste i ozbiljnosti pojedinaca kao što su “dia”, Seka, Mahir Dević, Haris Čakijaš i slični, i postaće okidač da “ćutolozi” progovore, a kada progovore, za gore pobrojane više neće biti mjesta za stolom gdje se donise državničke odluke. Srećom, za tim stolom se još dugo neće ništa odlučivati, važno za državu, a uskoro slijedi i novi “šamar”, gubitak bastiona, Vogošće.