Jasno je da SDA neće na miran način prepustiti vlast. U strahu su velike oči

28/04/2023
1 minuta čitanja

Prema svemu onome što je prethodilo današnjem danu bilo je jasno da SDA neće mirno predati vlast.

Stranka, koja je davno izgubila sve manire demokratičnosti i koja se pretvorila u dobro organiziranu kriminalnu organizaciju, nije u mogućnosti na miran način prepustiti vlast onima koji su na demokratskim principima skupili većinu, a ne na klaptomanskim manevrima.

Sad kad je postalo jasno da više ne mogu potkupiti, ucjeniti i prepasti preostale zastupnike koji čine većinu, okrenuli su se drugim metodama – pravljenju anarhije.

Prvo je jučer, simptomatičnom, dojavljena bomba u zgradi Predsjedništva BiH u trenutku kada se potpisuje saglasnost za novu Vladu.

Potom je SDA upregnula sve javne, dakle državne, resurse kako bi izvukla svoje simpatizire i uposlenike dražvnih institucija na ulice da protestiraju protiv navodnog aparthejda koji kao nastupa onda kada oni izgube vlast.

U trenutno u Parlamentu koriste sve mahanizume da razvlače pamet svima koji prate sjednicu.

Logičan je to slijed kada se uzme u obzir šta je sve na koncki za dio ove stranke, posebno njen vrh.

Čelnik SDA-ove Vlade FBiH Fadil Novalić već je osuđen prvostepeno na četiri godine zatvora zbog kriminalne nabavke neupotrebljivi respiratora, supruga čelnika Bakira Izetbegovića razotkrivena je kao lažni doktor, a njegov prvi obavještajac Osman Mehmedagić pod brojnim je istragama.

Zbog toga gubitak poluga federalnih vlasti izaziva paničnu reakciju jer bi to moglo razotkriti razmjera kriminala i korupcije u koju su ogrezli visokopozicionirani kadrovi ove partije.

Oslobađanje poluga vlasti, značit će i oslobađanje pravosudnog sistema ucjenjivačkih okova koje je su provodile paraobavještajne strukture SDA, a sve bi u konačnici moglo voditi do procesuiranja kriminalne hobotnice.

Idina vrh