Karić: Pogled na jednu dječiju košuljicu, ledi krv u žilama

21/07/2023
1 minuta čitanja

U Kamičanima je otvorena izložba predmeta koji su pronađeni uz ekshumirane prijedorske žrtve

Gradonačelnica Benjamina Karić oglasila se na društvenim mrežama nakon što se jučer u Kamičanima kod Prijedora klanjala kolektivna dženaza za žrtve iz 1992. godine.

– Bijeli ljiljani za sve nevine duše žrtava, za 102 ubijene djece Prijedora, za tromjesečnu bebu Velida, za šest sinova i muža majke Have, za dvije žrtve koje smo danas ispratili.. za sve one za kojima tragaju majke, sestre, supruge..

Kolega gradonačelniče, prošla je 31 godina.. napravite spomenik ubijenoj djeci Prijedora, u ime istine i budućnosti generacija koje dolaze..

U Kamičanima je otvorena izložba predmeta koji su pronađeni uz ekshumirane prijedorske žrtve. Pogled na jednu dječiju košuljicu, ledi krv u žilama. Istog trenutka svi pomislimo na svoju djecu i samo ih želimo zagrliti čim prije. 

Danas smo imali priliku čuti da je pri kraju izdavanje urbanističke dozvole za izgradnju memorijalnog kompleksa Kamičani i da se pozivaju sve institucije da daju svoj doprinos. Grad Sarajevo će se odazvati ovom pozivu i dati finansijski doprinos. Jedini pobjednici će biti istina i pravda – navela je.

Idina vrh