Klub „Crni labud“ pobjednik ovogodišnjeg malonogometnog turnira „Memorijal boraca Zlatišta“

14/05/2022
1 minuta čitanja

Odigravanjem polufinalnih i finalnih utakmica sinoć je završen ovogodišnji malonogometni turnir „Memorijal boraca Zlatišta“. Turnir koji je posvećen sjećanju na 109 šehida i poginulih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine sa Soukbunara je ove godine okupio 12 ekipa koji su se takmičili za nagradni fond od 4.000 KM.

Turnir je trajao od 5. maja do sinoć, a organizovan je u povodu Dana Općine Centar koji se obilježavaju svake godine od 2. do 9. maja. Prije samog početka finalne utakmice prisutni su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali dužnu počast i poštovanje šehidima i poginulim borcima sa Soukbunara, te rano preminulim futsalerima Dženanu Čeligijii i Belminu Koliću.

U ovoj utalmici futsaleri MNK „Crni labud“ su bili bolji od futsalera „Paja Taxi“ koje su pobijedili rezultatom 5:0, čime su osvojili ovogodišnji malonogometni turnir. Treće mjesto je osvojila ekipa „Ugarak Tešanj“ koji su porazili ekipu „J Akademica“ rezultatom 5:1.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo je, i kao predsjednik Organizacionog odbora Dana Općine Centar, prilikom zatvaranja trećeg po redu futsal turnira u svom obraćanju kazao da se na ovaj način želi sačuvati uspomena na sve šehide i poginule branitelje sa Soukbunara, koji su bili i njegovi saborci, a dali su svoje živote, kao nešto najsvetije, za našu slobodu.

-Kao organizator ovog turnira imamo namjeru da naredne godine unaprijedimo i obezbijedimo bolje tehničke uslove na samom terenu, kako bismo dodatno poboljšali uslove za održavanje ovog turnira, najavio je predsjedavajući Đozo, nakon čega je zajedno sa predsjednikom Upravnog odbora „Odred Soukbunar“ Murizom Mašićem, te Jasminom Ligatom, direktorom turnira, uručio pehare najboljim ekipama i povelje najboljim pojedincima. 

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Mirza Halilović, najbolji strijelac je Mirzet Avdušinović, dok je za najboljeg igrača proglašen Irhan Smajić.

Sarajevodanas/centar.ba

Idina vrh