Krišto uoči sastanka u Briselu: Nadam se i uvjerena sam da će EU prepoznati rad nove vlasti

19/07/2023
1 minuta čitanja

Današnji sastanci i ovaj peti sastanak stabilizacijskog odbora je, po meni, prilika da sa predstavnicima EU u jednom korektnom i konstruktivnom dijalogu podignemo naše odnose na višu razinu, rekla je Krišto

Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, stigla je u Brisel gdje će danas održati niz sastanaka sa predstavnicima Evropske unije.

– Uoči ovih sastanaka koji su zakazani za 17 i 18 sati, imam sastanke sa gospodinom Borrellom i gospodinom Varhelyijem, rekla je Krišto.

– Današnji sastanci i ovaj peti sastanak stabilizacijskog odbora je, po meni, prilika da sa predstavnicima EU u jednom korektnom i konstruktivnom dijalogu podignemo naše odnose na višu razinu u smislu ispunjavanja naših reformskih uvjeta koji su stavljeni pred BiH, kazala je ona.

U zaključku svoje izjave, Krišto je izrazila nadu da će predstavnici Evropske unije danas vidjeti i prepoznati rezultate i rad nove vlasti u BiH.

– Uvjerena sam i nadam da će predstavnici EU posvjedočiti šta smo sve uradili u proteklom periodu, usvojili smo mnoge reforske poteze, pravilnike, zakone i strategije, zaključila je.

Idina vrh