l faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira lV trebala bi početi u ponedjeljak

23/07/2023
1 minuta čitanja

Kako je Grad Mostar kao investitora, izvijestio HP Investing d.o.o Mostar, kao izvođač radova odabran na javnom natječaju, l faza sanacije Ulice kralja Petra Krešimira lV,  trebala bi početi u ponedjeljak, 24. juli, ove godine.

Vrijednost cjelokupnog projekta, l i ll faze sanacije spomenute ulice,  iznosi oko 935 000 KM. Inače, u sklopu složenih radova izvršit će se sanacija kanalizacijskih i vodovodnih instalacija, kao i sanacija prometnice i pješčanih površina te javne rasvjete.

Projektom je predviđena izgradnja kanalizacijskog kolektora Ø800 mm, izgradnja oborinske odvodnje, zamjena vodovodne cijevi DN280.

Još jednom obavještavamo javnost i apeliramo na strpljenje vozača i građana tijekom izvođenja radova jer ovaj projekt dovest će i do određenih promjena u režimu odvijanja prometa u ovom dijelu grada, ističu iz Grada.

Kako se tom ulicom prometuje i prema Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar,  tijekom izvođenja radova izvođač će osigurati alternativni režim prometa, kako bi sva vozila hitne pomoć kako iz Mostara i svih drugih gradova koji dolaze u SKB Mostar, ali i sva druga vozila, oblizanim putovima mogli doći do SKB Mostar, kao i drugih odredišta u tom dijelu grada.

U I fazi  radovi se izvode od križanja s ulicom Kralja Tomislava do križanja s ulicom ispod gradskog stadiona u dužini od cca 251m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na ulicu ispod Stadiona.

U II fazi radovi se izvode od križanja s ulicom ispod stadiona do kraja ulice u dužini cca 136m. Promet za Bijeli Brijeg se preusmjerava na Ulice kralja Tomislava, Dubrovačka, Blajburških žrtava do križanja s Ulicom dr. Petra Rizza.

Idina vrh