Legendarni marokanski as slikovito objasnio u čemu je Vahin problem s igračima

Legendarni marokanski nogometaš Mustapha Hadji, kritikovao je prestroge metode Vahida Halilhodžića, koji je Marokance odveo na Svjetsko prvenstvo, prije nego što ga je pred početak Mundijala zamijenio Walid Regragui.

Marokanci su sa 2:0 savladali Belgiju i došli su nadomak velikog uspjeha i plasmana u osminu finala Svjetskog prvenstva, a 51-godišnji bivši napadač vjeruje da su Atlaski lavovi povratili zamah i motivaciju pod vodstvom Walida Regraguija, koji je naslijedio Vahida Halilhodžića.

“Nije da krivim Vahida, ali nakon njegovog odlaska igrači su se oslobodili. Kad si nogometaš i odeš na trening bez želje, jako je teško. Previše discipline ubija disciplinu. Na silu gubiš igrače, gubiš sve kada si pretvrd”, rekao je Hadji, koji ima 63 nastupa (13 golova) za Maroko i bio je pomoćnik bh. stručnjaku.

Strijelac čuvenog gola protiv Norveške na Svjetskom prvenstvu 1998., Hadji je posebno kritikovao Halilhodžića zbog njegovih pretjerano rigidnih metoda:

“Veoma je teško razgovarati s njim. Odajem mu veliko poštovanje, jer sam puno naučio od njega. Ali na ljudskom nivou, jako je komplikovan. Zaista je jako teško. Vahid je ostao u nogometu 1980-ih ili 1990-ih tako da je ovoj generaciji teško. U nekom trenutku morao je biti fleksibilan i preuzeti dio svoje odgovornosti. To je Vahidov problem”, rekao je jedan od najboljih nogometaša Maroka svih vremena.

Podsjetimo, Maroko se trenutno nalazi na diobi prvog mjesta grupe F s Hrvatskom te obje selekcije imaju po četiri boda. Belgija ima tri, dok je Kanada već ispala i bez bodova je.

Maroko će upravo s Kanadom igrati posljednju utakmicu, dok će u drugom duelu odmjeriti snage Belgija i Hrvatska.