Liste SDA bez ‘starih’ imena: Softić i Osmanović bez podrške s terena

01/07/2022
1 minuta čitanja

SDA je jučer objavila konačne kandidatske liste za oktobarske Opće izbore za sve nivoe vlasti. 

Ono što je primjetno jeste činjenica da se kao nosioci lista ne pojavljuju neki od dugogodišnjih kadrova, koji i danas unutar stranke zahvaljujući rezultatima na kongresu drže visoke pozicije. 

Tako među nosiocima lista nema potpredsjednika SDA Adila Osmanovića i Safeta Softića te generalnog sekretara Halida Genjca.

Nema ni aktuelnog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, što je i očekivano obzirom na funkciju koju je obavljao prethodne četiri godine.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović pojasnio je jučer na FTV-u da teren nije podržao Adila Osmanovića i Safeta Softića.

– Nisu dobili kandidature mjesnih odbora, opštinskih itd., a onda ni kantonalnog. Zašto je to tako ja ne bih analizirao. To su ljudi koje ja izuzetno cijenim i lično neću dopustiti da dođe do nekog pada njihovog. Ne mora se biti u parlamentu da bi se bilo aktivno u politici. To su iskusni SDA seniori, zaslužni, cijenjeni, pa naći ćemo neke druge pozicije za njih, rekao je Izetbegović.

Izetbegović je dodao da će ovaj put na listama “biti oni koji vuku, koji su se borili, koji su postali prepoznati po tome što su fajteri, što ne šute itd”. 

Prethodni tekst

Saobraćaj u centru Sarajeva u subotu će biti obustavljen od 12 do 21 sat

Sljedeći tekst

Haos na ulicama Sarajeva: Vozeći ukradeno vozilo napravio četiri udesa i pobjegao policiji

Idina vrh