Ljeto na Vrbasu: Skakači iz cijelog regiona skaču banjalučku lastu

23/07/2023
1 minuta čitanja

Danas se u Banjoj Luci u okviru manifestacije “Ljeto na Vrbasu” održavaju skokovi na Gradskom mostu, a učesvuje 19 skakača iz cijelog regiona.

Povodom ovog događaja za portal Vijesti.ba izjavu je dala direktorica Turističke organizacije Banja Luka, Dragana Vukliš.

“Manifestacija Ljeto na vrbasu ove godine obilježava veliki jubilej 70 godina postojanja i kao takva je jedna od najstarijih manifestacija ne samo u Republici Srpskoj nego i šire. Skokovi sa gradskog mosta koji se danas dešavaju jesu jedan od najatraktivnijih događaja u okviru naše manifestacije. Ove godine prijavljeno je 19 takmičara koji će se skakati tradicionalni skok banjalučka lasta. Manifestacija je regionalnog karaktera jer dolaze nam učesnici iz čitavog regiona”, rekla je direktorica Turističke organizacije Banja Luka i dodala da je cilj događaja podizanje svijesti na očuvanju vrijednosti rijeke Vrbas i očuvanju životne sredine.

Jedan od učesnika skokova je i Dino Bajrić iz Sarajeva.

“Ovoga puta skakaćemo banjalučku lastu i to je skok malo drugačiji nego što inače skačem, a radi se o specifičnom položaju ruku. Tu smo da pridodamo tradiciji koja se održava već sedam decenija i drago nam je što ima ovoliki broj skakača na jednom mjestu”, rekao je Dino i dodao da je Vrbas jako ugodan danas.

On je rekao da voli da učestvuje na ovoj manifestaciji jer banjalučka publika zna da nagradi dobar skok.

“Lijepo se osjećamo, ugodno nam je svake godine doći u ovaj grad i poručujem organizatoru da ćemo se svake godine odazvati kada dobijemo poziv na učešće. Važno je naravno da sve prođe bezbjedno jer skokovi se ubrajaju u pet najekstremnijih sportova”, rekao je Dino.

Jedan od skakača je i Aleksandar Aleksić iz Užica koji na skokovima s Gradskog mosta u Banjaluci učestvuje već trinaesti put.

“Ja učestvujem ovdje dugi niz godina i na neki način se osjećam i kao domaćin. Mogu da kažem da je Banja Luka moja druga kuća. Što se tiče skoka zvanog banjalučka lasta ona je unikatna i samo izvođenje tog skoka je karakteristična. Ruke stoje u specifičnom položaju što tom skoku i daje originalnost”, rekao je Aleksandar.

Idina vrh