Mandal: Neka se lažni patriota, egzekutor korona pljačke i serijskih ubistava, Fadil Novalić, sprema za zatvor

20/08/2023
1 minuta čitanja

Najviši nivo izdaje i antiljudskog ponašanja, antivjerskog ponašanja je krasti u pandemiji planetarnog tipa, poručio je Mandal

Fadil Mandal, politički analitičar i kolumnista “Dnevnog avaza”, reagirao je na objavu Fadila Novalića, bivšeg premijera FBiH koji je osuđen na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja pri nabavci kineskih respiratora tokom pandemije koronavirusa.

– Javio se kradljivac narodnih para, nabavljač fuš respiratora i saučesnik u serijskim ubistvima nedužnih pacijenata na KCUS-u u vrijeme korone, da od mene brani radikalnog islamistu Nezima Halilovića Muderisa. Kukavni Novaliću, spremaj pidžamu, još malo pa ćeš u zasluženi zatvor.

Narod zna, Fadil Novalić, bivši premijer Federacije BiH je haram korupcionaš i familijarni pljačkaš u koroni, nečovjek koji je bez skrupula nabavio beskorisne ventilatore umjesto pravih respiratora koji su mogli spasiti stotine života u vrijeme pandemije.

Najviši nivo izdaje i antiljudskog ponašanja, antivjerskog ponašanja je krasti u pandemiji planetarnog tipa, ubijati mnogobrojne pacijente lažnim haram respiratorima i zapošljavati kćerku u Vladi FBiH pored ekstraprofitabilnog privatnog biznisa.

Novalić je uništio više od osam godina razvoja Federacije BiH, jer je prednost dao svom džepu.

Pričao je gluposti kako bi se Muhamed a.s. oblačio u BOSS-ova odijela (svako ko bi to tako tumačio bio bi od Fadilovih Muderisa prioglašen munafikom).

Novalić je dokazani lopov, što potvrđuje i prvostepena presuda Suda BiH, on je moralni ponor i najveći izdajnik ljudskosti, vjere, a time i BiH.

Iako se nada, crnog Fadila Novalića ne mogu više spasiti ni kompromitirani sudija Perić, ni kućni obavještajac Bakira Izetbegovića i njegov drug sa crne američke liste, Osman Mehmedagić Osmica – poručio je Mandal.

Idina vrh