Mandić: FK Sarajevo je odustalo od preuzimanja stadiona Koševo, nisam sretan zbog toga

31/12/2022
1 minuta čitanja

Nakon što je jučer direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Ajla Alimanović na 24. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Centar obratila vijećnicima i istakla kako u 2023. ova općina nije u budžetu planirala klub kojim ona rukovodi, oglasio se i načelnik Srđan Mandić.

Mandić je u gostovanju u emisiji Špica na TVSA govorio o odnosu Općine Centar i Fudbalskog kluba Sarajevo.”Na Facebook stranici FK Sarajevo smo vidjeli da su oni odustali od ugovora koji je bio na snazi, a koji je potpisan na zahtjevima FK Sarajevo”, naveo je Mandić.

Mandić je u gostovanju u emisiji Špica na TVSA govorio o odnosu Općine Centar i Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Na Facebook stranici FK Sarajevo smo vidjeli da su oni odustali od ugovora koji je bio na snazi, a koji je potpisan na zahtjevima FK Sarajevo”, naveo je Mandić.

Radi se o ugovoru kojeg su FK Sarajevo i Općina Centar potpisali o ustupanju stadiona “Asim Ferhatović Hase” na upravljanje Bordo timu u narednih 30 godina uz mogućnost produženja na još 15 godina.

Obaveza FK Sarajevo je bila da u periodu od 10 godina svoja sredstva investira u modernizaciju stadiona i osposobi ga za kategoriju 4 u skladu s UEFA-inim pravilnicima o infrastrukturi i kategorizaciji stadiona.

“Sarajevo je trebalo investirati u stadion. Obaveza naše općine je da isprazni poslovne prostore. Mi još uvijek nismo dobili zvanično obavještenje, ali nisam sretan što se odustaje od toga. Postavlja se pitanje šta će dalje biti sa stadionom. Koševo će uvijek biti stadion FK Sarajevo i igrat će na njemu dokle god bude želio i navijači se ne trebaju brinuti. Ipak, treba nam čvrst stav, a ne da se situacija mijenja iz godine u godinu”, rekao je Mandić.

Mandić je također istakao da se ne slaže s Alimanović da minimalno 550.000 KM uloženih u obnovu travnjaka na Koševu nije finansijska pomoć FK Sarajevo jer će Bordo tim na njemu igrati utakmice.

“FK Sarajevo za najam stadiona plaća simboličan iznos od 7.000 KM mjesečno, a troškovi održavanja su puno veći od toga, tako da se ne slažem s Alimanović da Općina Centar pomaže FK Sarajevo s 0 KM”, rekao je Mandić.

Idina vrh