Mehura Handanović u Hrvatskoj navodno umro prirodnom smrću, a tokom obdukcije u Bihaću pronađen metak

Mrtvozornik u Hrvatskoj utvrdio je 31. oktobra ove godine prirodnu smrt Mehure Handanovića (55), ali je naknadna obdukcija obavljena u Bihaću nekoliko dana kasnije pokazala da u tijelu ima metak.

Mrtvozornik u Hrvatskoj napisao da je Handanović preminuo prirodnom smrću u mjestu Sadilovac, općina Rakovica, u Karlovačkoj županiji.

No, nova obdukcija urađena u BiH je bacila sumnju da je Handanović zapravo ubijen. Handanović je radio na farmi muznih krava Promilk u Sadilovcu i preminuo 31. oktobra u 9:20 sati.

Prirodnu smrt je utvrdio i ljekar mrtvozornik. No, na traženje porodice na Odjelu patologije Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću je urađena obdukcija i utvrđeno je da je 55-godišnji Handanović ubiijen iz vatrenog oružja.

Nezvanične informacije govore da su patolozi metak pronašli u tijelu ubijenog u predjelu grudnog koša. Obdukciji je prisustvovao i policijski istražitelj MUP USK.

Za sada nije poznato kako je hrvatski ljekar mogao utvrditi prirodnu smrt. Handanović je danas ukopan u selu Vikići, a o cijelom slučaju su obaviješteni policijski organi u susjednoj zemlji.