Miletićeva nervoza i mogući razlozi

09/01/2023
1 minuta čitanja

Ne može se reći da je neočekivano, niti da je iznenađenje, ponašanje pojedinih zastupnika i funkcionera iz redova “osmorke” ovih dana.
Počelo je sa sinhronizovanim istupom predsjednika NES-a i SBiH, Nermina Ogreševića i Semira Efendića, negodovanjem prikladnijim za predškolski uzrast, nego za skupštinske klupe.
Ali sasvim razumljivo, jer je riječ o utvrđivanju pazara, za njima mnogo važnije “takmičenje”, podjela federalnog plijena.


Analitičari su vrlo lako mogli prepoznati namjere i želje Ogreševića i Efendića pa je prilično jasno da im je meta Federalno ministarstvo poljoprivrede, NES-u i Federalno ministarstvo energetike, SBiH-u.


Uz to i bonusi kroz javna preduzeća kao npr. Autoceste FBIH za NES ili Termoelektrane i pojedini rudnici SBIH.


Ali šta bi Zlatku Miletiću odjednom?
Možda iznenađenje, ali samo neupućenima.
Njegovi istupi su očekivani, jer strah od SDA osvete su prerasli u panično. Prije svega zbog investicija u strogoj gradskoj zoni, ali i zbog ratnih “aferima”, kojih ne manjka u karijeri tada mlađahnog načelnika PU Novo Sarajevo.


Ostaje da čujemo ili vidimo reakciju predsjednika ZNG profesora Marjanovića i da li podržava Miletića i njegove ublehe, jer ZNG podržava svo vrijeme rad Trojke u Kantonu Sarajevo.


I da napomenemo, Miletić je sjedio u istom uredu u Ministarstvu sigurnosti BIH dok je bio savjetnik Dragana Mektića, sa svojim kolegom savjetnikom Bojanom Cvijetićem, a koji je danas tužilački “kapitalac”u borbi protiv narko mafije i jedan od najvažnijih u tim kriminalnim lancima. Kako to da “najbolji i najpošteniji drot”u BIH nije “provalio” jednu od najvažnijih narkokarika u državi???


Ili ih je to sjedenje u istom uredu možda malo više povezalo sa nekim pravosudno-policijskim strukturama, koje se povezuju sa narkomafijom…


Svašta može biti…

Idina vrh