Milići: Pretučen srednjoškolac, zadobio teške povrede

28/05/2022
1 minuta čitanja

Učenik trećeg razreda srednje škole “Milutin Milanković” u Milićima prije dva dana zadobio je teške tjelesne povrede koje mu je nanio drugi učenik tokom “sportskog dana” koji se tog dana dešavao u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Kako saznaje N1, srednjoškolac inicijala A.A. iz Nove Kasabe, koji je inače bošnjačke nacionalnosti, zadobio je prijelom vilične kosti, ali i udarce po drugim dijelovima tijela, a bez policijskog izvještaja još nije poznato da li mu je povrede nanio jedan učenik ili je bilo više njih.

Odmah nakon tog nemilog događaja, A.A. je hitno prevezen u zvorničku bolnicu da bi nakon toga bio transportovan u Bijeljinu gdje je operisan i prema posljednjim saznanjima, van životne je opasnosti.

Još nije poznato šta je bio tačan uzrok napada, ali saznajemo da je dječaku A.A. njegov kolega, koji je također druge nacionalnosti i mlađi od njega te pohađa prvi razred srednje škole, psovao i vrijeđao ga što je prethodilo koškanju među njima, a zatim i napadu koji je mogao biti koban.

S obzirom na to da su nanesene povrede izuzetno ozbiljne, sumnja se na to da je A.A. udaren i nekim tupim predmetima ne samo pesnicama, međutim, očekuje se da policija u izvještaju navede tačne detalje.

Također, nije poznato ni to da li je ovom učeniku i ranije prijećeno kao ni to da li je ranije napadan.

Pripadnici bošnjačke nacionalnosti su manjina u Novoj Kasabi i Milićima, a svi očekuju što skorije rasvjetljavanje ovog događaja i policijske zvanične podatke kako bi se smanjila nacionalna netrpeljivost, ali i tenzije među mještanima koje je ova vijest uznemirila.

Idina vrh