Ministar Hurtić ide u Višegrad. Razgovarat će sa povratnicima i o sigurnosnoj situaciji

26/03/2023
1 minuta čitanja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić sutra će posjetiti Višegrad, gdje će održati sastanke s predstavnicima lokalne vlasti, te posjetiti povratničke zajednice na području te opštine.

Hurtić će se najprije sastati s načelnikom Višegrada Mladenom Đurevićem i potpredsjednikom Skupštine opštine Edinom Karamanom, prenosi FENA.

Nakon sastanka u opštini, posjetit će dva naselja u Višegradu, gdje će sa povratnicima razgovarati o trenutnoj sigurnosnoj situaciji, ali i problemima u ovim mjestima, najavljeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Podsjećamo, Fadil i Ajša Memišević, povratnici iz sela Omeragići kod Višegrada, brutalno su pretučeni. Bojan Prodan je jedini osumnjičeni za ovaj gnusni čin.

Prvog dana ramazana u noćnim satima, dakle nakon iftara, u kuću Memiševića u zabačenom dijelu sela Omeragići, kroz prozor upao je napadač.

Pištoljem je prijetio Fadilu i Ajši da će ih ubiti ako mu ne kažu gdje su pare. Potom ih je vezao i berutalno tukao. Mučenje je trajalo dva puna sata.

Prodan je jučer uhapšen, no i danas pušten iz pritvora.

Idina vrh