MUP RS-a o slučaju dječaka koji je pretučen u Osmacima: Moguć disciplinski postupak

23/08/2023
1 minuta čitanja

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uputilo je zvanično saopćenje nakon poznatih informacija da je maloljetni dječak (14) pretučen je u Policijskoj stanici Osmaci

Naime, prema zvaničnim informacijama, Policijska uprava Zvornik je danas oko 08:50 sati, zaprimila prijavu koju je podnio J.J., a u kojoj je navedeno da su policijski službenici Policijske stanice Osmaci jučer “nezakonito postupili prilikom uzimanja izjave od maloljetnog lica”.

Policijski službenici su o događaju obavijestili Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja te u skladu sa tim, ukoliko se dokaže odgovornost policijskih službenika, sa istima će se postupiti u skladu sa zakonom, u smislu pokretanja disciplinske i krivične odgovornosti”, saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Osim toga, iz MUP-a RS-a su iskoristili priliku te prokomentarisali izjavu Ramiza Salkića koji se također oglasio povodom ovog nemilog događaja.

“Istovremeno, neprimjerene su izjave pojedinih političkih zvaničnika iz reda bošnjačkog naroda koji ovaj događaj zloupotrebljavaju u dnevno-političke svrhe u cilju podizanja tenzija među građanima”, smatraju oni.

Za kraj, dodali su kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS opredjeljeno za zakonito postupanje policijskih službenika u skladu sa datim ovlašćenjima prema svim građanima RS-a, bez obzira kojem narodu pripadali.

Idina vrh