Načelnik Općine Gacko: Hajmo pomoći povratnicima, nebitno zovu li se Enver ili Ognjen

03/05/2024
1 minuta čitanja

Najoštrije osuđujem ovaj napad na kuću povratnika, a na sreću nije bilo napada na život i zdravlje ljudi, dodao je.

Uz predstavnike Federalnog ministarstva za izbjegle i raseljene osobe te Medžlisa Islamske zajednice Gacko i Trebinje,  kao i povratnika u Gacko, porodicu Hame Krvavca je posjetio načelnik općine Gacko, Ognjen Milinković.

Načelnik Gacka, Ognjen Milinković je nakon posjete porodici Krvavac u izjavi za medije kazao da je”kriv onaj koji je ovo uradio”.

– Mi u Gacku nemamo suživot, mi ovdje imamo život. Ovi ljudi ovdje žive, i koliko znam, svi oni uvijek mogu da se obrate i Općini i meni osobno. Uvijek smo bili tu, što je god trebalo, ovdje živimo normalno – rekao je, pa nastavio:

– Najoštrije osuđujem ovaj napad na kuću povratnika, a na sreću nije bilo napada na život i zdravlje ljudi. Ovo je kukavički čin i ja bih se suzdržao od bilo kakvih drugih komentara, da ne prejudiciram bilo šta, dok policija i Tužilaštvo ne urade svoj dio posla.

Naveo je kako bi bilo puno bolje pričati o ekonomiji, privredi, a manje o glupostima.

– Hajde da pričamo o životu, kako pomoći povratnicima u Gacko. Općina Gacko je uz svakog čovjeka bez obzira da li se on zvao Enver ili Ognjen – kazao je načelnik. 

Idina vrh