Nagrađeni stipendisti Opštine Stari Grad Amar i Amer Milaimi

09/04/2022
1 minuta čitanja

 Načelnik opštine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić uručio je novčane nagrade i plakete doktorima Ameru i Amaru Milaimi dugogodišnjim stipendistima Općine Stari Grad.

Oni ne samo da su u roku završili Medicinski fakultet u Sarajevu, nego su za svoje izuzetne rezultate i prosjek ocjena 9,4 i 9,3 dobili i priznanja Srebrene značke Univerziteta u Sarajevu.

– Oduvijek smo znali da će ovi mladi momci uspjeti i zato smo im bili podrška. Tokom cijelog studija bili su naši stipendisti i posebno sam ponosan na njihov uspjeh. Pred Amarom i Amerom je sigurno sjajna budućnosti, a naša vrata će im uvijek biti otvorena za svaku podršku – rekao je načelnik Hadžibajrić.

Amar i Amer Milaimi su rođeni 1997. godine. Nakon osnovne škole završili su Gimnaziju i Srednju muzičku školu poslije čega su upisali Medicinski fakultet na Univerzitetu u Sarajevu. Da se njihov trud isplatio najbolje pokazuje činjenica da su obojica već zaposleni mladi ljekari koji rade ono što najviše vole – pružaju zdravstvenu pomoć svojim sugrađanima.

Već četiri mjeseca zaposleni su u Domu zdrava Olovo i Domu zdravlja Breza, kao ljekari opšte prakse, a istovremeno rade i u Hitnoj službi. Po završetku specijalizacije, imaju velike ambicije, Amer se opredijelio za neurohirurgiju, a Amer za kardiologiju.

– Ja sam se davno opredijelio za neurohirurgiju, jer me oduvijek interesuje. Imao sam priliku da volontiram na tom polju, a angažovan sam i na naučno-istraživačkom radu. Ovo je naša zemlja i ostat ćemo ovdje, ali voljeli bismo kao i svi eksperti i stručnjaci u jednom trenutku otići na edukaciju širom svijeta jer je to način za sticanje dodatnog znanja, da naučimo nešto novo i da to jednog dana implementiramo ovdje mlađim generacijama – poručio je Amer Milaimi, saopćeno je iz Opštine Stari Grad.

Sarajevodanas/FENA

Idina vrh