Nakon dvije masovne pucnjave u Srbiji: FUP poduzima aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u BiH

05/05/2023
1 minuta čitanja

Federalna uprava policije, u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, poduzima aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini, rečeno je za portal “Avaza” iz ove institucije. 

– Informišemo vas da Federalna uprava policije poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi s objavama na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u Bosni i Hercegovini, kao i o dešavanjima u susjednoj Republici Srbiji. 

S tim u vezi, 4. maja 2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije, zbog prijetnji na društvenim mrežama, a prema zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, slobode su lišili jednu osobu, inicijala A.Z. (2005.) iz Bihaća zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. i „Terorizam“ iz člana 201. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Također vas informišeno da se u saradnji s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova poduzimaju aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini – rekli su iz FUP-a.

Podsjećamo, u posljednja dva dana u Srbiji su zabilježena dva napada sa smrtnim ishodima.

Idina vrh