Naša stranka o izjavi Milanovića: Ko vrijeđa Majke Srebrenice izgubio je karakteristike ljudskosti

09/11/2022
1 minuta čitanja

Povodom izjave Zorana Milanovića u kojoj je Majke Srebrenice nazvao starim ženama nastojeći ih tako omalovažiti reagovali su iz Naše stranke.

“Uvreda koju je Zoran Milanović uputio Majkama Srebrenice uvreda je svakom civilizovanom čovjeku. Godine koje krase Majke Srebrenice su godine dostojanstva i tuge. Sve Majke Srebrenice više godina tuguju za svojom ubijenom djecom nego što su se radovale njihovom odrastanju”, saopšteno je iz Naše stranke.

Takvoj činjenici, dodaju, svak razuman iskazuje poštovanje i ravno je najgorem nečovještvu produbljivati njihov bol ili ih omalovažavati.

“Čovjek koji može obezvređivati njihove stavove zbog njihovih godina izgubio je karakteristike ljudskosti i on ne može poštivati majke uopće, pa ni hrvatske. Žao nam je što je Hrvatska sebi odabrala takvog predsjednika i nadamo se da tu grešku neće ponoviti. Milanovića će se budućnost stidjeti a imenima Majki Srebrenice bit će ispisane najsvjetlije stranice naše prošlosti”, naveli su u saopštenju.

Stava su da vojnici Hrvatske nemaju šta tražiti na teritoriji BiH.

“Ova Milanovićeva uvreda na račun žena koje su najviše propatile zbog rata uvjerava nas da iza njegovog nastojanja da Hrvatska vojska učestvuje u međunarodnim vojnim misijama u BiH stoje opasne namjere”, zaključuju iz Naše stranke.

Idina vrh