Nastavlja se suđenje za ubistvo sarajevskih policajaca, danas svjedoči svjedok Tužilaštva KS

Optuženi u ovom predmetu su Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković a njima se na teret stavljaju krivična djela “Ubistvo” i “Teška krađa”.

Sudski postupak u ovom predmetu vodi sudija Igor Todorović, dok su uloge postupajućih tužiteljica pripale Šejli Heljić i Aidi Topalović.

Nakon izjašnjavanja krivice, u kojem su se optuženi izjasnili da nisu krivi za ono što im se, po optužnici, stavlja na teret, pred sudom su do sada govorili – kao svjedoci – inspektor SIPA-e Senaid Muminović koji je od početka ovog slučaja (oktobra 2018. godine) bio angažovan i koji je ujedno bio član istražog tima koji je prikupljao dokaze tokom istrage.

Na prošlosedmičnom ročištu, pred Kantonalnim sudom Sarajevo je govorio policijski službenik MUP-a KS u sektoru krim-policije Emir Mehmedagić. Njegov zadatak je tokom istrage bio ispitivanje svjedoka koji su se našli u neposrednoj blizini ubistva.

Za danas su tužiteljice najavile svjedokinju Aleksandru Mizdrak.

Podsjećamo, Marinkovića, Macana i Trifkovića terete se da su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje u 4:20 sati, a nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila – golfa u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su se nalazili u službenom automobilu.

Adis Šehović je od zadobivenih povreda preminuo je na licu mjesta, dok je Davor Vujinović, koji je teško ranjen, nekoliko sati nakon tog tragičnog događaja podlegao povredama.