Nestala žena i zabilježen fizički napad kod Lukavca, Dizdar apelovao da se što prije rasvijetle nemili događaji

17/08/2023
1 minuta čitanja

U posljednje vrijeme svjedočimo kako napadima na povratnike, tako i na kreiranje ambijenta u kojem će njihov život biti otežan, rekao je

Dizdar apelovao da se rasvijetle nemili događaji kod Lukavca

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) – Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar (SDP) posjetio je danas povratnike u mjesnoj zajednici Tumare kod Lukavca, te apelovao na istražne organe da rasvijetle posljednja dešavanja u ovom mjestu.

Naime, prije nekoliko dana nestala je povratnica inicijala J. Đ. za kojom se traga. Također, postoje informacije da je zabilježen i fizički napad na povratnike u ovom mjestu.

Zbog toga, Dizdar se danas na terenu informirao o događajima, obećao je pomoć resornog ministarstva u izgradnji infrastrukture, te ukazao na neophodno djelovanje istražnih organa, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

– Apelujem na istražne organe da rasvijetle ove događaje. U posljednje vrijeme svjedočimo kako napadima na povratnike, tako i na kreiranje ambijenta u kojem će njihov život biti otežan. Danas smo tu da damo podršku povratničkoj zajednici. Insistirat ćemo na povećanju sigurnosti povratnika, tako u Lukavcu, tako i u drugim povratničkim mjestima. Očekujemo hitnu reakciju svih nadležnih i zaštitu povratnika koji s pravom imaju bojazan za vlastitu sigurnost – izjavio je Dizdar.

Idina vrh