Nizama prošlog mjeseca prijavila nasilje, sud odbio zahtjev da joj se izreknu zaštitne mjere

11/08/2023
1 minuta čitanja

“…tako što je upotrebom fizičke snage prema supruzi Hećimović Nizami, istoj zadao nekoliko udaraca po raznim dijelovima tijela od kojih je Hećimović Nizama zadobila vidljive povrede”

MUP Tuzlanskog kantona, PU Gradačac, 7. augusta ove godine izreklo je predložene zaštitne mjere zabrana uznemiravanja i uhođenja osobe izložene nasilju i zaštitnu mjeru zabrana približavanja žrtvi nasilja, nakon što je Nizama Hećimović prijavila nasilje u porodici koje je trpila od Nermina Sulejmanovića, koji je danas upucao.

Općinski sud u Gradačcu, prema dokumentu iz 7. augusta ove godine, donio je rješenje kojim se odbacuje ovaj zahtjev MUP-a TK.

– U zahtjevu se navodi da se izricanje zaštitnih mjera zahtjeva iz razloga što je Sulejmanović Nermin dana 03.08.2023. godine oko 19,30 sati u unutrašnjosti svoje porodične kuće, koja se nalazi u mjestu Mionica III, grad Gradačac, gdje živi sa nevjenčanom suprugom Hećimović Nizamom i mldb. djetetom starosti 9 mjeseci, svjestan da drskim, bezobzimim ponašanjem ugrožava mir i tjelesnu cjelovitost člana svoje porodice sa kojim živi u zajedničkon domaćinstvu, tako što je upotrebom fizičke snage prema supruzi Hećimović Nizami, istoj zadao nekoliko udaraca po raznim dijelovima tijela od kojih je Hećimović Nizama zadobila vidljive povrede (podliva) u predjelu lica i drugih dijelova tijela, što se jasno vidjelo kod Hećimović Nizame prilikom podnošenja prijave dana 04.07.2023. godine oko 15,40 sati kada je pristupila u PS Gradačac, a za navedene povrede nije tražila medicinsku pomoć, gdje je kod izazvalo osjećaj straha, ugroženosti i uznemirenosti da bi isti dan iskoristila priliku odsustva Sulejmanović Nermina od kuće i sa svojom mldb. djetetom napustila kuću Sulejmanovića Nermina, da bi od tog momenta Sulejmanović Nermin telefonski pozivima, prijetnjom, vršio pritisak, kako prema Hećimović Nizami, tako i prema njenoj familiji i prijateljicama. Dana 07.08.2023. godine prilikom davanja izjave u prostorijam PU Gradačac, Hećimović Nizama je koristila blagodat Zakona član 97. ZKP-a FBiH, nevjenčana supruga ne želi davati izjavu u vezi događaja koji je prijavila iz razloga šte pogoršava nastalu sitaciju sa nevjenčanim suprugom Sulejmanović Nerminom, kojeg, imajući u vidu da je osoba nasilna, spremna da je ponovo fizički napadne ako je sretne, ali ista podržava izricanja zaštitnih mjera “Zabrana približavanja žrtvi nasilja, uznemiravanja, uhođenja osobe izloženih nasilju”, navodi se u dokumentu Općinskog suda u Gradačcu.

Idina vrh