Novi detalji istrage: Almir Raščić je upucan iz pištolja

20/01/2023
1 minuta čitanja

Podsjetimo, u trenucima dok se kretao prema automobilu na parkingu, nepoznati napadač mu je prišao, oborio ga na asfalt i pucao mu u glavu

Stanje Almira Raščića, koji se nakon ranjavanja u Goraždu nalazi u Klinici urgentne medicine UKC-a Sarajevo i u induciranoj je komi, još je nepromijenjeno.

Iako neizvjesnost danima traje, porodica i sugrađani hrabre se činjenicom da je bivši nogometaš imao snage da izdrži sedam dana od napada te se nadaju čudu da će Almir demantirati procjene ljekara koji ne daju puno šansi mogućnosti da će se oporaviti.

Koji je bio motiv

Sedam dana od događaja koji je uznemirio stanovnike Goražda istražitelji još nemaju nikakvih informacija o mogućim motivima i izvršiocima ovog zločina.

Podsjetimo, gnusni napad dogodio se u petak, u pasažu zgrade u kojoj Almir Raščić živi. U trenucima dok se kretao prema automobilu na parkingu, nepoznati napadač mu je prišao, oborio ga na asfalt i pucao mu u glavu.

– Istraga je u toku. I dalje se prikupljaju dokazi, poduzimaju se radnje, sve što dozvoljava Zakon o krivičnom postupku. Vrše se provjere na terenu, prikupljaju materijalni dokazi, obavljaju razgovori sa svjedocima. U interesu istrage ne možemo vam ništa više reći – kratko je za “Avaz” kazao kantonalni tužilac Mirsad Bilajac. 

Uključili se SIPA i FUP

Napad se desio na prostoru koji nije osvijetljen niti pokriven videonadzorom. “Avaz” saznaje da je Raščić, najvjerovatnije, upucan iz pištolja “tetejac”.

Takav trag istražitelji imaju nakon pronađene čahure i košuljice zrna kalibra 7,62 milimetra. 

Utvrđeno je da zrno pripada ovoj vrsti oružja. U istragu su se ozbiljno uključile SIPA i Federalna uprava policije (FUP).

Idina vrh