Novo nevrijeme protutnjalo Slovenijom, olujni oblaci krenuli prema Hrvatskoj

20/07/2023
1 minuta čitanja

“Nevrijeme će zahvatiti samo manja područja i putovat će kraće nego što je to bio slučaj jučer”, navodi se u prognozi za idućih nekoliko sati.

Sjeverne dijelove Slovenije u večernjim je satima ponovno zahvatilo jako nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, a ponegdje je bilo i tuče, javljaju vodeći slovenski mediji. Nakon što je protutnjalo Slovenijom, olujni oblaci krenuili su prema Hrvatskoj.

Nevrijeme je stiglo u Zagorje. Crni, gusti oblaci s grmljavinom zahvatili su najprije kumrovečki i klanječki kraj, a čitatelji javljaju i kako je u Klanjcu i Kraljevcu na Sutli padala tuča, veličine oraha, no nije bila jako gusta, piše Zagorje.com.

Ostatak županije prošao je bez većih posljedica, uz malo vjetra i ponešto kiše.

Čitatelji javljaju da se nebo iznad Zaprešića naoblačilo i da puše jak vjetar.

Portal Meteoinfo javlja da se između Velenja i Celja stvorila veća istosmjerna olujna ćelija koja se uz jak vjetar kreće prema Kozjanskom. Iz Celja javljaju o tuči veličine jajeta te nevremenu koje je srušilo mnoga stabla i električne stubove.

Prognostičari u Sloveniji najavljuju da je u idućih nekoliko sati može očekivati još jakog nevremena, osobito na sjeveroistoku Slovenije, ali da neće imati silinu jučerašnje oluje.

“Nevrijeme će zahvatiti samo manja područja i putovat će kraće nego što je to bio slučaj jučer”, navodi se u prognozi za idućih nekoliko sati.

Za sjeveroistočnu i sjeverozapadnu Sloveniju izdano je narančasto upozorenje.

Portal Neurje.si objavio je fotografiju ogromnih oblaka u regiji Prlekija koja se nalazi u blizini granice s Hrvatskom.

“Iznimno jaka superćelija koja može izazvati tuču putuje prema Prlekiji. Budite oprezni!”, upozorili su na Facebooku.

Idina vrh