Odmaknite se od negativnih ljudi, prestanite kukati. Bosanac koji gradi hotele u Londonu i Abu Dabiju

16/02/2024
1 minuta čitanja
Božo Janković: inspirativna priča o usponu iz siromaštva do međunarodnog poslovnog uspjeha

U epizodi popularnog podkasta “Biznis priče”, istaknuta je inspirativna životna priča Bože Jankovića, rođenog u Bosni i Hercegovini. Ovaj poduzetnik je kroz životni put od male radionice do vođe u regionalnoj proizvodnji namještaja, građevinske stolarije i opremanja enterijera, demonstrirao izuzetnu poslovnu viziju i odlučnost.

Kompanija Enterijer Janković, koju je osnovao, danas je prepoznata kao lider na regionalnom tržištu, sa kancelarijama u Velikoj Britaniji, Srbiji, Kazastanu, Austriji, Francuskoj, Moskvi… i preko 30.000 kvadrata proizvodnog prostora. Božo Janković ističe da je ključ uspjeha u jakoj volji i spremnosti za odricanjem kako bi se ostvarile želje.

Jedan od važnih elemenata njegove poslovne filozofije je formiranje tima ljudi na koje se može potpuno osloniti. Ova posvećenost kvalitetu i saradnji rezultirala je prestižnom nagradom “Preduzetnik godine 2014”, koju je Jankoviću dodjelila međunarodna revizorsko-konsultantska kuća EY (Ernst&Young).

Božo Janković je svojom životnom pričom inspiracija za mnoge koji teže uspjehu bez obzira na početne uslove. Kroz podkast “Biznis priče”, on djeli svoje mudrosti i savjete, poput udaljavanja od negativnih uticaja i fokusiranja na pozitivno, kao i traženja rješenja u svakoj situaciji.

Poslušajte Božinu inspirativnu priču o usponu i poslovnom uspjehu u najnovijoj epizodi podkasta “Biznis priče”.

.

Idina vrh