Općina Centar i dalje bez budžeta -načelnik na moru

17/02/2024
1 minuta čitanja
NIP pozvao Našu stranku da zaustave Srđana Mandića u kršenju zakona

U najnovijem potezu koji je izazvao ogorčenje, načelnik je odugovlačio s izradom budžeta gotovo do sredine februara, a zatim je bezobzirno ignorirao sjednicu Kolegija, ne pojavivši se niti ovlastivši bilo koga da prezentira materijal. Umjesto toga, odlučio je otputovati na “poslovni” put u Crnu Goru na manifestaciju “Dani mimoze”, sa sobom vodeći i nekoliko svojih bliskih saradnica- poručuju iz NIPa.

Njegovo odsustvo i nebriga za proces donošenja budžeta postaju sve više evidentni, a članovi lokalne stranke koja ga je podržavala sve više pokazuju neodobravanje njegovog postupanja.

NiP Centar oštro osuđuje ovakvo ponašanje načelnika, pozivajući vrh stranke da preuzme odgovornost i zaustavi ovakve nedopustive postupke. Njegovo ignoriranje zakona, statuta i poslovnika Općine dovodi samo do dublje krize i štete za lokalnu zajednicu.

„Načelniku je očito bilo sasvim svejedno da li će sjednica biti održana ili ne, što je i potvrdio svojim nedolaskom na Kolegij. Na sjednici su i članovi Naše stranke glasali za zaključke i termin održavanja sjednice što samo po sebi govori da se više ni oni ne slažu i ne odobravaju odnos i pristup poslu za koji je načelnik izabran“, navode.

Prethodni tekst

Elektroprivreda u problemu – Radnicima u Trebinju plate bez doprinosa

Sljedeći tekst

Povodom obilježavanja 40. godišnjice ZOI'84 u ponedjeljak 19. februara dva umjetnička događaja

Idina vrh