Općinski sud odbio tužbu Sebije Izetbegović protiv Senata

24/03/2023
1 minuta čitanja

Izetbegović je tražila odštetu od 31.000 KM

Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje od 17.03.2023.godine o odbijanju privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović te je Kantonalni sud Sarajevo donio Rješenje od 23.03.2023.godine o odbijanju tužbe protiv Rješenja Senata UNSA odbacivši i Zahtjev za odlaganje izvršenja.

Podsjećamo, Sebija Izetbegović je 14. marta podnijela tužbu protiv Senata i prijedlog za određivanje privremene mjere osiguranja nakon što je Senat Univerziteta u Sarajevu poništio magistarsko zvanje.

Izetbegović je u tužbi tražila poništenja odluke i rješenja kojim se određuje poništenje upisa tužiteljice u Matičnu knjigu magistranata, nakon što je Senat UNSA-e donio odluku o poništenju njenog zvanja magistra medicinskih nauka. 

Izetbegović je tražila odštetu od 31.000 KM.

Odluka Suda - Avaz

Odluka Suda. Avaz

Pozvali smo prof. dr. sc. Muhameda Ajanovića za komentar.

– Tačno je da je Oćinski sud u Sarajevu donio Rješenje od 17.03.2023.godine o odbijanju privremene mjere po tužbi dr. Sebije Izetbegović te da je Kantonalni sud Sarajevo donio Rješenje od 23.03.2023.godine o odbijanju tužbe protiv Rješenja Senata UNSA odbacivši i Zahtjev za odlaganje izvršenja osporenog rješenja. 

Kako sam ranije izjavio Komisija je radila u skladu s važećim zakonskim i podzakonskim propisima uvažavajući relevantne i dostupne činjenice a zanemarujući o kojoj se osobi radi pa ne čudi ovakav stav Suda. Ovo je i dokaz da u pravosudnom sistemu postoje pojedinici oslobođeni političkog i/ili svakog drugog uticaja što je primjetno odlazkom u penziju Osmana Mehmedagića te njegovim sankcioniranjem od stane SAD – rekao je Ajanović za portal “Avaza”.

Prethodni tekst

Entitet RS službeno prekinuo sve kontakte sa američkom i britanskom ambasadom u BiH

Sljedeći tekst

Ambasada SAD o odluci Dodika da prekine saradnju: Još jedan korak niz opasni put koji je odabrao 

Idina vrh